Visit in Sweden

Trevliga dagar har passerat i Sverige med släkt och vänner. Har träffat kusiner vilket var jätteroligt, grillat, umgåtts med familjen, firat min födelsedag och ätit massor av tårtor och pajer. Några kilo tjockare har jag nu lämnat sverige igen och åkt hem till Mallorca. Kan inte säga mycket om vädret i Sverige, bara att det verkar vara en mycket kallare augusti än normalt. Tyvärr lämnade man värmen här när det var som varmast så jag får hoppas på en härlig september månad med bra väder. Mer släkt-visiter väntar också!

Kvällen kommer bestå utav att umgås med mina nyfunna vänner (som alla verkar skratta åt) - Dinosaurierna. Idag börjar första veckan av höstens kurser. Har ännu inte all studentlitteratur. Svårt att få hit allt och dyrt blir det. Jag ska läsa Latin, arkeologi och brottsplatsens arkeologi. Om jag kommer in på resevplatsen på Bibelhebreiska så tar jag bort brottsplatsens arkeologi och inriktar mig på gamla språk. Hösten förväntas komma med härliga böcker, koppar te eller glas vin, språkstudier, dagar på stranden och allmänt hösmys med kärleken. December månad kommer spenderas i Sverige med en underbar klassisk jul och därefter väntar mer äventyr, kanske ännu mer söder ut? 

Have a great afternoon!

Shopping i Palma

En mycket trevlig dag spenderades i Palma igår. Staden är otroligt vacker med de unika husen fulla av detaljer, de gröna parkerna med palmer och växter och de små boutiquerna. Det som skiljer Palma från andra större städer är att centrum är dominerat av mindre kedjor och unika affärer. De större och välkända affärerna täcker endast en liten del av centrum och det är precis det som gör staden så mysig och alltid spännande att befinna sig i. Det går alltid att hitta något nytt som ingen annan har!
Trots solen var gårdagen mycket behaglig. Vinden satte i och gjorde värmen uthärdlig. Vi gick in till en mycket trevlig konfektyraffär med en massa sorter av kolor, nougat, godis, kakor och choklader. Köpte med en vacker burk fylld med kolor i olika smaker. I affären finns hjälpsamma anställda som kan ge råd och även kanske ett smakprov. Priset är ganska högt men detsamma gäller kvalitén - de säljer mycket fint godis. Kolorna och chokladoliverna är verkligen att rekommendera!

Vidare på El Corte Inglés hittade jag något mycket trevligt – Candace Bushnell’s nya bok Summer and the city. Boken är en fortsättning på Carries Diaries och ger storyn om vad som hände i New York innan tv- serien började. Det ska bli ett nöje att läsa den!

Vi hittade även en mycket bra födelsedagspresent vilket jag tror ska göra någon glad. Innan hemfärd åt vi middag men hamnade dock på ett arabiskt ställe utan öl... maten var inte speciellt bra, särskilt inte för dom pengarna. Trots den missen var dagen mycket trevlig. En shoppingdag i Palma rekommenderas!



Frukost i solen

Ett färskt bananbröd nyss taget ur ugnen till frukost kan inte bi bättre. Bröd, marmelad, ost och te ska göra denna morgon. Ett trevlig besked från CSN är alltid en humörpiggare. Nu gäller det bara att få tag i all kurslitteratur...
I eftermiddag kanske det blir en tripp till Palma, kanske hittar några trevliga gåvor till dom i Sverige. Men nu - åter till frukosten! (kanske lite sent på dagen)
Ha en trevlig dag!



I'm Back

Äntligen har jag tillbaka min dator! Ny adapter och snart nytt batteri - inte bra för plånboken...

Har avnjutit en trevlig dag på stranden. Vädret är för det mesta soligt och varmt även om jag finner mig något besviken över att detta år verkar solen inte gasa över Mallorca som den annars alltid gör. 
Om en vecka blir det en liten tripp till Sverige, mycket trevligt att träffa släkt, vänner och framförallt - LÖSGODISET!

Lite bilder från Palma



- Nu väntar middagen och dinosaurierna

Strandad

Sitter strandad i Alcudia utan en fungerande dator... Aterkommer med fler inlagg sa fort jag fatt igang datorn. 

Forra veckan spenderades med mycket trevligt familjebesok. Restauranger, drinkar och en tripp till Palma. Tog en paus fran dinosaurierna och hade en trevlig semester. Nu ater till verkligheten!

Aterkommer snart!

RSS 2.0