Ny adress till bloggen!

Kära läsare!
Efter att ha funderat och kännt efter har jag beslutat att öppna min blogg med en ny adress. Med en ny passion - Baking - öppnar jag nu istället 'Manhattan Dessert's & Travel'. 
Mitt intresse för att baka ökar ständigt och nu framåt vintern vill jag föröka min kunskaper i glacering av tårtor och att baka himelska bakelser. Har bestämt mig för att köpa hem lite produkter som passar bra i köket och gärna med ert intresse, utöka mina kunskaper. Dock får det mer avancerade vänta till november då denna lägenhet på Mallorca inte är utrustad med de rätta råvarorna. Jag hoppas ni blir lika inspirerade som jag av recepten jag kommer publicera! 
Manhattan Dessert's & Travel är samma blogg som denna, men med ett större intresse för matlagningen. Jag kommer fortsätta skriva om livet på Mallorca och fortsätta publicera mina texter, vilka jag hoppas ni kommenterar. Det är så roligt att läsa vad ni tycker! Bloggen kommer också fortsätta fokusera på resor, vilka jag hoppas blir många under åren. 

Hoppas ni följer mig och gillar det ni läser. Tack på förhand, vi ses på Manhattan Desser'ts & Travel !



Weed

Ett litet smakprov på boken med Spanien-tema som jag börjat på. Kommentera gärna!

De tre männen stirrade på plantan som om de väntade på att den skulle växa inför deras ögon. Men trots deras leenden och uppmuntrande blickar valde plantan att stanna i växten under dessa minuter. Den yngsta mannen böjde sig fram och smekte ett av bladen försiktigt mellan tummen och pekfingret. Växtens lukt som han avsöndrade med smekningen måste ha färdats med vinden för de tre männen började helt plötsligt ta djupa andetag. Den något äldre mannen började utfärda samma handling men rycktes raskt tillbaka med en uppmaning av den äldsta - Var försiktigt med plantan, gick att läsa av hans läppar. Männen återgick till sin vanliga position omkring plantan och tittade med respekt mot ogräset.
Varje dag vid samma tid gick de tre ut på bakgården av huset på led. Som om de hade förbestämda platser ställde de sig omkring plantan och ögonen växte av någon barnslig beundran. De tre männen, bröder i själva verket med tre års mellanrum, kunde stå där ute vid sin växt och varje dag finnas ett nytt sätt att beundras på. Samtalet gick i låg ton, som om de nyss blivit fäder och inte ville väcka sin fru och nyfödda barn. Deras något yngre syster kunde aldrig förstå sina bröders beundran över en planta. Varje dag kom de två äldre bröderna hem till föräldrarnas gård för att tillsammans med deras yngre bror beundra växten. Varje dag vid samma tid, precis som om de aldrig flyttat från början. Deras syster, den vackra och fagra Carmen med långt svart hår stod i fönstret i köket och tittade på sina bröder. Hon kunde inte förstå deras kärlek till växten. Det var grön, vanlig, ogräs men också förbjuden och olaglig. Hon förstod vad som var speciellt med växten men hon kunde inte förstå brödernas kärlek till något så olagligt, till något så farligt.


Arbete med "The graveyard man"

Igår spred sig några mörka moln över den annars klara himlen. Värmen höll sig kvar och när mörkret föll kom också regnet. Det var en mycket mysig dag, prefekt för fika och arbete på boken.  

Jag satte mig på ett café i hamnen, njöt av en Irish Coffe och började rätta och utöka The graveyard man. Ska bli riktigt roligt att börja på den riktiga utgåvan, om än hårt arbete. Längtar efter den dag jag äntligen kan känna mig färdig och skicka in den till ett bokförlag.

Imorn kommer jag publicera en bit av min Mallorca-bok. Hoppas ni kommenterar!

Back to the beach

Första latinveckan är avslutad, summa summarum - mycket intressant. Nu börjar den andra kursen, The Archaeology of Ancient Civilization, vilket ska bli spännande.
Efter att ha prövat på något nytt - vara sjuk på Mallorca - börjar jag nu känna mig bra och ska ner till stranden igen. Tar med mig latinglosorna, anteckningsblocket och The graveyard man - ska börja arbeta på den förlängda verisionen och korrekturläsning. Arbetar även på en bok med Spaniens omgivningar som inspiration. Kommer inom kort publicera ett smakprov vilket jag hoppas få kritik på. Nu beger jag mig ner mot hamnen där jag på ett fik kanske kan finna ro och inspiration.
Föregående kväll spenderades framför tv:n med en ostbricka, hembakat bröd, kex, vindruvor, grapefruit och vin. Mycket gott och enkelt till den kväll man inte känner för lagad mat. Efterätten Key limepie cupcakes var inte heller helt fel... Recept kommer snart!
The Archaeology of Ancient Civilization

Bananbröd

Tänkte ge er receptet på mitt bananbröd. Har serverat det till släkt och vänner och endast fått komplimanger. Brödet passar alldeles utmärkt till ostbrickan med sin söta smak. Avnjut gärna varmt och låt smaksensationen föra er bort till Hawaii där brödet har sitt ursprung.

200 grader

200 g grahamsmjöl (3,5- 4 dl)

200 g vetemjöl

I tsk bikarbonat

1 tsk salt

2 bananer

I dl mjöl

2.5 dl yoghurt, vaniljyoghurt för en sötare smak

 

För ett nyttigare bröd:

Tillsätt fibrer, havregryn, müssli, nötter och torkad frukt.

 

Blanda ihop de torra ingredienserna.

Mosa bananerna och blanda väl ihop med mjölet.

Tillsätt mjölk och yoghurt och rör ihop smeten med lite mer mjöl.

Mjöla ett bakbord med grahamsmjöl och knåda degen till en boll.

Skåra degen, strö över mjöl och havregryn och grädda på en plåt med olivolja i ca 20- 25 minuter tills ytan blivit brun och lite krispig.

Servera det färska brödet varmt med marmelad och ost.

 

 



RSS 2.0